Voorbereiden fotoshoot

Begin met deze pagina helemaal te lezen. Liefst een paar dagen van tevoren.

>> Je fotoshoot in de studio is aan de HeusdenhoutseWEG 56 4817NC Breda en niet aan de Heusdenhoutsestraat. <<

 

Heb je vooraf informatie voor mij?

Ik vind het fijn als ik van tevoren weet:

  • Ben je bril dragend en wil je met je bril op de foto? 
  • Weet je wat je beste kant van je gezicht is of maakt dat niet uit? Geef het aan met: de kant van mijn rechterhand  of de kant van mijn linkerhand of het maakt niet uit;
  • standaard gebruik ik een witte achtergrond. Als je een zwarte achtergrond wil laat dat dan weten;
  • Heb je dingen waarop ik mag letten?
Je kunt deze informatie e-mailen of appen
 
Zorg dat je er goed uit ziet

Je ziet er beter uit als je relaxed, fit en uitgerust bent.

Haar

Naar de kapper voor je fotoshoot is een goed idee. Ga een paar dagen voor de  fotoshoot. Dan valt je haar natuurlijker. Pas op met glanzende haarspray. Neem je kam / borstel die je altijd gebruikt mee naar de fotoshoot. Er is een spiegel aanwezig. Bij een grotere fotoshoot is het leuk als je kunt variëren met je haar. Neem dan daarvoor spullen mee.

Details

In de normale omgang zie je iemand als geheel van interactie, gedrag en uiterlijk. Bij een foto zie je alleen je uiterlijk en gaan details opvallen. Geef extra aandacht aan: scheren (met name bij de kaaklijn), een schone bril, je haar. Kijk vlak voor de fotoshoot nog een keer in de spiegel.

Make-up en huidverzorging

Wees voorzichtig met make-up. Bij het nabewerken corrigeer ik incidentele plekjes sneller en mooier. Een dikke laag make-up krijg ik niet meer mooi. Een verzorgende crème kan in de spiegel nauwelijks zichtbaar zijn en in de studio toch glimmen. Gebruik dit soort crème minimaal 3 uur voor de fotoshoot. Let er bij mascara op dat haartjes niet klitten. Voor alle make-up geldt Less is more.

Kleding en sieraden

Je gezicht is het belangrijkste. Je kleding en sieraden moeten niet meer aandacht opeisen. Kijk daarom uit met kleding in felle kleuren, heftige patronen. Grote en/of glimmende sieraden leveren problemen op Ook hier geldt: Less is more. Zorg dat je kleding in overeenstemming is met de manier waarop je je wilt presenteren. Je mag meerdere kledingstukken meenemen dan kun je wat proberen. Bij een profielfoto is het niet zinvol om een broek / rok te wisselen. Bij een zwarte achtergrond valt donkere kleding nogal weg.

Attributen

Bij bedrijfsrapportages in de studio kun je eventueel attributen (van je werk) meenemen. Op locatie zullen de attributen (waarschijnlijk) voor handen zijn.

Ruim op

Ook op locatie gaat het om jou en is de omgeving aankleding. Dan is het beter dat de omgeving rustig en geordend is. Lege dozen om snel spullen op te bergen zijn handig.B