erik@erikdukker.nl  +31613225934

Profielfoto tips: kleding, haar, make-up enz

Bij een profielfoto draait het om het gezicht en vooral de ogen, neus en mond. Je wil dat er zo weinig mogelijk afleiding is. Lees deze tips een paar dagen voor en vlak voor de fotoshoot.

Kleding

Probeer felle kleuren en prominente patronen te vermijden. Ook hele lichte kleuren trekken aandacht en echt donkere kleuren worden snel te zwaar.

Letters en cijfers zijn vrij dominant. Als het belangrijk is dan kan het anders, probeer het te vermijden.

Het gaat om jou, om wie je bent voor een klant of werkomgeving. Kies daarom kleding die lekker zit en die bij je past in je rol.  Loop je altijd in een trui of in juist in een pak of een jurk kies dan daarvoor. Vlekken en duidelijke kreukels vallen door flitslicht meer op. Zorg dus dat je kleding schoon en enigszins kreuk vrij is.

Je ziet alleen kleding boven de tepels. Bij een kledingwissel hoef je alleen de bovenste kledingstukken te wisselen.

Brillen

Brillen glimmen en  dat is naar. Ik heb mijn flits opstelling geoptimaliseerd om dat te beperken. Maar kleine glimmertjes kunnen voorkomen.  Bedenk hoe je op de foto wil. Heb je alleen achter het scherm een bril op en anders niet?

Maar altijd vlak voor de foto je bril schoon. Zonnebrillen kunnen niet.

Scheren

Flitslicht laat beter zien als je je niet goed geschoren hebt. Bij een profielfoto zal het mee vallen. Maar een beetje extra moeite is niet zoveel werk toch?

Sieraden
Draag je normaal sieraden, doe dat dan ook voor bij je profielfoto. Maar pas op glimmende sieraden, Met flits licht wordt dat snel een probleem. Is het sieraad fijntjes dan zal het meevallen. Neem als je sieraden wil meerdere mogelijkheden mee. Beperk sieraden als je dat normaal ook doet. Eigenlijk liever niet.
Haar

Als je net naar de kapper gaat dan zit je haar de volgende dag pas weer een beetje als van jezelf.

Neem je favoriete kam of borstel mee. Gebruik je normaal gel, klei of haarspray. Neem dat mee. Sommige haarspray glimt en dat is geen fijne combinatie met flits. Probeer dan een mat alternatief.

Make-up

Het mag duidelijk zijn. Ik maak graag profielfoto’s van jij als mooi je zelf. Dus gebruik de make-up zoals je dat vaker gebruikt. Of iets minder. Wat je wil.

Flitslicht versterkt make-up. Maak daarom geen zware schaduwen met oogschaduw en blush.

Glimmende make-up levert wit uitgebleekte vlekken op de foto op.  Gebruik daarom matterende make-up.

In een spiegel lijkt verzorgende huid crème niet zo erg te glimmen. In flits licht glimt het waarschijnlijk wel. Misschien kun je een dagje overslaan?

Bonus

Het klinkt logisch maar uitgerust zie je er beter uit. Kijk daarom uit met laat naar bed gaan en alcohol de dag voor de fotoshoot. Maar ook, neem de tijd om naar de studio te komen. Niet iedereen kan de stress van te laat komen zomaar van zich afschudden.