Profielfoto tips: kleding, haar en make-up

Profielfoto tips: kleding, haar en make-up

Bij een profielfoto draait het om het gezicht en vooral de ogen en mond. Eigenlijk wil je er zo weinig mogelijk afleiding is.
Kleding

Laat kleding liever niet de hoofdrol spelen.  Probeer felle kleuren en prominente patronen te vermijden.

Het gaat om jou, om wie je bent. Kies daarom kleding die lekker zit en die bij je past.  Loop je altijd in een trui of in juist in een pak of een jurk kies dan daarvoor. 

Vlekken en duidelijke kreukels vallen veel meer op dan je verwacht. Zorg dus dat je kleding schoon en enigszins kreuk vrij is. 

Bij een profielfoto zie je alleen kleding boven de tepels. Bij een kledingwissel hoef je alleen de bovenste kledingstukken te wisselen.

Sieraden
Draag je normaal sieraden doe dat dan ook voor bij je profielfoto. 
Maar profielfoto’s worden vaak geflitst. Dat kan je heel erg zien bij een glimmend sieraad. Is het sieraad fijntjes dan zal het mee vallen. Neem als je sieraden wil meerdere keuzemogelijkheden mee. 
Beperk sieraden als je dat normaal ook doet. Eigenlijk liever niet.
Haar

Als je net naar de kapper gaat dan zit je haar de volgende dag pas weer een beetje als van je zelf.

Neem je lievelings kam of borstel mee. Gebruik je normaal gel, klei of haarspray. Neem dat mee. Sommige haarspray glimt en dat is geen fijne combinatie met flits. Probeer dan een alternatief.

Make-up

Het mag duidelijk zijn. Ik maak graag profielfoto’s van jij als mooi je zelf. Dus gebruik de make-up zoals je dat vaker gebruikt. Of iets minder. Wat je wil.

Flitslicht versterkt make-up. Maak geen zware schaduwen met oogschaduw en blush.

Glimmende make-up levert wit uitgebleekte vlekken op de foto op.  Gebruik matterende make-up. 

En vergis je niet in een spiegel lijkt die verzorgende huid crème niet zo erg te glimmen. In flits licht glimt het waarschijnlijk erger. 

Bonus

Het klinkt logisch maar uitgerust zie je er beter uit. Kijk daarom uit met laat naar bed gaan en alcohol de dag voor de fotoshoot.