Poseren voor een portret

Een foto portret maak je samen met een fotograaf (m/v). Daarmee bepaal je hoe de shoot zal gaan. Maar vaak zullen de volgende tips helpen.

1 Een foto wordt beter bekeken

In de normale omgang ga je niet kijken naar details. Bij een foto kunnen details wel opvallen. Geef daarom extra aandacht aan: scheren met name bij de kaaklijn, een schone bril, je haar. Kijk vlak voor de foto shoot nog een keer in de spiegel.

2 Make-up
Met licht maak je accenten. Dat kan je ook doen met make-up. Dat hoeft elkaar niet te versterken. Wees daarom voorzichtig met make-up. Onregelmatigheden in de huid kun je verhullen  met (veel) make-up. Maar de  fotograaf kan dat bij het na bewerken sneller en mooier corrigeren. Een dikke laag make-up krijg je niet meer natuurlijk.
2 Hoe moet je gaan staan / zitten

Vaak  geef ik de volgende aanwijzingen: je schouders een beetje naar achter, een beetje naar voren leunen, voorhoofd naar voren brengen.  Maar het belangrijkste is dat je je ontspant. 

3 kleding

Vaak gaat het vooral om je gezicht. Felle gekleurde kleding en te aanwezige sieraden leiden af. Ook geldt hou het rustig voor make-up.

4 idee├źn 

De mooiste foto’s ontstaan met een goed idee. Heb je een idee bespreek het. Het kan heel simpel zijn als je hoe je altijd zit of staat.