Poseren voor een portret

Een foto portret maak je samen met een fotograaf (m/v). Daarmee bepaal je hoe de shoot zal gaan. Maar vaak zullen de volgende tips helpen.

1 Een foto wordt beter bekeken

In de normale omgang ga je niet kijken naar details. Bij een foto kunnen details wel opvallen. Geef daarom extra aandacht aan: scheren met name bij de kaaklijn, een schone bril, je haar. Kijk vlak voor de foto shoot nog een keer in de spiegel.

2 Make-up
Met licht maak je accenten. Dat kan je ook doen met make-up. Dat hoeft elkaar niet te versterken. Wees daarom voorzichtig met make-up. Onregelmatigheden in de huid kun je verhullen  met (veel) make-up. Maar de  fotograaf kan dat bij het na bewerken sneller en mooier corrigeren. Een dikke laag make-up krijg je niet meer natuurlijk.
2 Hoe moet je gaan staan / zitten

Vaak  geef ik de volgende aanwijzingen: je schouders een beetje naar achter, een beetje naar voren leunen, voorhoofd naar voren brengen.  Maar het belangrijkste is dat je je ontspant. 

3 kleding

Vaak gaat het vooral om je gezicht. Felle gekleurde kleding en te aanwezige sieraden leiden af. Ook geldt hou het rustig voor make-up.

4 ideeën 

De mooiste foto’s ontstaan met een goed idee. Heb je een idee bespreek het. Het kan heel simpel zijn als je hoe je altijd zit of staat.


Wil je een foto gebruiken neem dan even contact op!