Erik Dukker fotografie, fotograaf, Personal branding, branding, ZZP, creatief, authentieke foto's
erik@erikdukker.nl  +31613225934

Buiten foto tips: kleding, haar, make-up enz

Lees deze tips een paar dagen voor en vlak voor de fotoshoot.

Herkenbaarheid

Herkenbaar ben je met je gezicht, vooral met de ogen, neus en mond. Je wil dat er zo weinig mogelijk afleiding is. Een zonnebril op kan eigenlijk niet. Heb je een zonnebril nodig? Kan je de zonnebril dan even af zetten als de foto’s worden gemaakt?

Kleding

Kleuren en patronen zijn leuk, maar kunnen te veel aandacht vragen. Heel lichte kleuren en echt donkere kleuren worden snel vlak.

Letters, cijfers en afbeeldingen op kleding zijn vrij dominant. Als het belangrijk is dan kan het anders, probeer het te vermijden.

Het gaat om jou, om wie je bent voor een klant of werkomgeving. Kies daarom kleding die lekker zit en die bij je past in je rol.  Loop je altijd in een trui of in juist in een pak of een jurk kies dan daarvoor. 

Vlekken en duidelijke kreukels vallen op foto’s op. Zorg dus dat je kleding schoon en enigszins kreuk vrij is. 

Korte sokjes zijn niet handig bij zittende foto’s

Er is meestal geen gelegenheid om kleding te wisselen. Je kan wel slim een jasje of sjaal mee nemen. Neem die in een grotere tas mee zodat je niet hoeft te proppen. Ik kan niet voor je tas zorgen.

Meestal nemen we foto’s zonder jas aan. Een extra T-shirt onder de kleding kan dan prettig zijn.

Brillen

Draag je altijd een bril zet ‘m dan ook op bij je foto’s. Heb je alleen achter een scherm een bril op en anders niet?

Maak vlak voor de foto je bril schoon.  

Scheren

Vergeet niet te scheren voor de fotoshoot

Sieraden
Draag je normaal sieraden, doe dat dan ook bij je foto’s. Neem als je sieraden wil meerdere mogelijkheden mee. Beperk sieraden als je dat normaal ook doet. Eigenlijk liever niet.
Haar

Als je net naar de kapper gaat dan zit je haar de volgende dag pas weer een beetje als van jezelf.

Neem je favoriete kam of borstel mee. Gebruik je normaal gel, klei of haarspray. Neem dat mee. 

Make-up

Het mag duidelijk zijn. Ik maak graag foto’s van je als mooi je zelf. Dus gebruik de make-up zoals je dat vaker gebruikt. Of iets minder. Wat je wil.

Bonus

Het klinkt logisch maar uitgerust zie je er beter uit. Kijk daarom uit met laat naar bed gaan en alcohol de dag voor de fotoshoot. Maar ook, neem de tijd om naar de fotoshoot te komen. Niet iedereen kan de stress van te laat komen zomaar van zich afschudden.