erik@erikdukker.nl  +31613225934

10 tips voor profielfoto’s

1 Waar wil je profielfoto plaatsen?

Ieder platform heeft een eigen publiek: linkedin (zakelijk), facebook (onder ‘vrienden’ maar steeds ook meer zakelijk) of een datingsite (potentiële partner). Je kunt je kleding en je foto op je publiek aanpassen.

2 Zorg dat er niet te klein of te groot opstaat?

Je foto geeft je eerst indruk daarbij wordt vooral naar de ogen en de mond gekeken. Dan die wel goed zichtbaar zijn. Je profielfoto wordt vaak rond getoond. Als je je gezicht helemaal wil laten zijn moet je foto voldoende achtergrond alle kanten hebben. Een vierkante foto is vaak goed. 

3 Hou het rustig

Het gaat om je gezicht. Leidt de aandacht niet af met een drukke achtergrond, fel gekleurde kleding en te aanwezige sieraden. Ook geldt hou het rustig voor make-up. Een fotograaf haalt onregelmatigheden gemakkelijker en mooier weg dan een dikke laag make-up.

4 Besteed aandacht aan uiterlijk

Controleer voor je je foto maakt of je kleding goed zit eb je kapsel op orde is,

5 Zorg dat je uitgerust / gezond bent

Als je moe of ziek bent dan is de kans groot dat je minder goed op de foto staat. Het is dus misschien verstandig om de avond van te voren op tijd naar bed te gaan.

6 Laat je fotograferen

Regelmatig zelf zie je profielfoto’s waarbij je intens wordt aangestaard. Als je zelf je foto maakt dan ben je bezig met je mobiel / camera en dan is het lastig om ook te poseren. Iemand anders kan je ook afleiden en aanwijzingen geven.

7 Zelfverzekerd en ontspannen op de foto

Je wilt met je profielfoto een goede indruk geven. Dat wordt voor een groot deel bepaald door lichaamstaal. Bij profielfoto’s zijn de ogen en de mond het belangrijkst. Maar ook de stand van het hoofd doet mee. Je kunt voor de spiegel oefenen. Feedback van iemand anders is waardevol. Ben je een natuurtalent dan kun je zelf veel bereiken.

8 Licht

Veel profielfoto’s zijn betere als je de foto in zacht licht maakt. Zacht licht is licht dat weinig schaduwen in het gezicht geeft. Op een bewolkte dag krijg je zacht licht kado. Maar ook binnen iets verder van een raam bij voorkeur op het noorden is vaak ook geschikt.

9 Brillen

Een bril is prominent aanwezig in het gezicht. Als er glimmers op de bril zitten dan helpt het vaak om het hoofd naar voren te kantelen of de bril iets naar voren op de neus te zetten.

10 Hou je profielfoto beschikbaar en actueel

Als je profielfoto’s op je pc en je smartphone bewaard dan kun je altijd je profielfoto inzetten.